U Interu izgubili strpljenje: Odustali od Džeke i Lukakua i sada žele dovesti Cavanija?

U Interu su već itekako frustrirani jer pregovori oko transfera Edina Džeke i Romelua Lukakua traju već sedmicama bez ikakvih pomaka.

Novi trener Intera, Antonio Conte, odlučio je da u ekipu dovede dvojicu napadača i to jednog mlađeg, a jednog iskusnijeg. Klub s Meazze odlučio se za Lukakua i Džeku, ali pregovori s Manchester Unitedom i Romom traju duže nego što se očekivalo.

Oba napadača su pokazala želju da dođu u Inter, ali njihovi klubovi prave ogromne probleme zbog visine obeštećenja koje traže. U Interu već sedmicama pokušavaju da završe barem dolazak jednog od njih, ali to im nikako ne ide.

Direktor Intera, Beppe Marotta, jasno je pokazao da je frustriran što Roma i United prave tolike probleme i nije čudo što se Inter okrenuo nekim drugim solucijama, prenosi Sportsport.

Italijanski mediji prenose da je Inter pokazao želju sada da dovede Edinsona Cavanija iz PSG-a. Navodno, Marotta je već kontaktirao Leonarda i raspitao se oko eventualnog transfera urugvajskog napadača.

Ovaj 32-godišnjag ima veliko iskustvo igranja u Italiji s obzirom da je nosio dres Palerma i Napolija. Cavani ima ugovor do narednog ljeta s PSG-om i ne bi bilo čudo da ga Parižani prodaju s obzirom da mu nisu ponudili novi ugovor.