U Njemačkoj je to bilo nemoguće: Šta je sudija sinoć rekao Lewandowskom na kraju utakmice?

.
Kamere su zabilježile nevjerojatne detalje nakon pobjede Barcelone u San Sebastianu.

 

Barcelona je sinoć na Anoeti u susretu drugog kola španske La Lige pobijedila ekipu Real Sociedada sa visokih 4:1.

Poveli su Katalonci nakon nepunih 50 sekundi igre golom Roberta Lewandowskog i to je bio prvijenac Poljaka u novom klubu. Alexander Isak samo pet minuta kasnije vraća stvari na početak i s 1:1 se otišlo na odmor.

U nastavku potpuna dominacija Xavijevog tima. Ousmane Dembele u 66. pogađa za 1:2, a samo dvije minute kasnije novi gol sjajnog Lewandowskog, da bi u 79. minuti rezervista Ansu Fati postavio konačan rezultat.

Barcelona je tako u potpunosti popravila slab dojam iz prvog meča na Camp Nouu, kada je odigrala samo 0:0 s Rayo Vallecanom. Bilo je dosta pohvala na račun Barcine igre i njenih nogometaša, a posebno se isticao Lewandowski.

Nakon utakmice se Poljaku dogodilo nešto što u Njemačkoj vjerovatno nikada nije. Glavni sudija prišao je Lewi i našalio se s njim, a sve su zabilježile kamere.

"Želim ti sve najbolje, samo pazi na sat", rekao je kroz smijeh sudija Jose Luiis Munuera Montero.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Ovom neobičnom rečenicom Munuera se dotakao dešavanja iz proišle sedmice, kada je Lewi na ulazu u Barcin trening kamp iz automobila ukraden sat vrijedan čak 70.000 eura.

Policija je uhvatila lopova i Poljaku vratila vrijedan sat, a sudija ga je sada samo zamolio da ga bolje čuva.

Također, dvojica 'navijača' pokušali su da se domognu mobitela napadača katalonskog kluba dok je ovaj pozirao za fotografije. U tome nisu uspjeli.

Podsjećamo, Barcelona je Lewandowskog dovela ovog ljeta za oko 50 miliona eura iz Bayerna. Reprezentativac Poljske imao je još godinu dana ugovora sa Bayernom, ali je po svaku cijenu želio ovo ljeto da mijenja tim jer se zasistio Njemačke.

Nije ni čudo, pošto Bayern nakon tri kola u Bundesligi ima čak 15:1 gol razliku i pobjeđuje svoje rivale teniskim rezultatima. Eintrachtu je dao šest, Bochumu sedam golova u nedjelju...