U Njemačkoj je fudbal više od života - Novi haos među navijačima, prekid meča i jasna poruka svima

r

Meč 21. kola Cvajte između HSV-a i Hannovera prekinut je tokom drugog poluvremena. Razlog je ponovo skandiranje navijača protiv Fudbalskog saveza Njemačke.

 

Igrači HSV-a i Hannovera povukli su se s terena na meču 21. kola Druge Bundeslige. Razlog su navijači gostiju koji su odlučili izraziti protest protiv Fudbalskog saveza Njemačke i predsjednika svog tima Martina Kindla.

Kindl je jedan od onih koji su za privatizaciju klubova u Njemačkoj. Navijači ne žele takvo uređenje fudbala i iz sedmice u sedmicu izražavaju proteste na stadionima.

Ovog puta su navijači Hannovera prekinuli meč. Oni su istakli transparent s metom na čelu svog predsjednika i zajedno s navijačima HSV-a su zajedno skandirali protiv DFB-a.

Pokušali su igrači Hannovera 'urazumiti' navijače. Otišli su do njih, pokušali ih smiriti, no nije im pošlo za rukom i ubrzo su svi otišli s terena.


Treba istaći da su na poluvremenu navijači HSV-a na svoj način izrazlili proteste. Na mreže su postavili šest zaključanih lanaca, pa su organizatori morali da ih sijeku kako bi meč mogao biti nastavljen.


Ipak, ubrzo su na scenu stupili navijači gostujućeg tima, pa je sudija odlučio ekipe povući s terena. Pri prekidu gosti su vodili s 3:2, a jedan od golova za HSV postigao je bh. fudbaler Dennis Hadžikadunić.

I dalje stadionom odjekuju pjesme protiv DFB-a. Navijači to zajedničkim snagama rade i nevjerovatno je ujedinjene navijača u Njemačkoj u ovom slučaju.

U ovoj zemlji je fudbal više od života. Ne daju klubove privatnicima i žele da zauvijek ostane pravilo da niko ne može biti većinski vlasnik klubova.

Sada se čeka konačna odluka o nastavku utakmice. Sudeći prema prethodnim iskustvima, igrači bi ubrzo mogli ponovo na teren.

 

Foto : Screenshot