U Realu u očaju zbog loših vijesti, a Luka Modrić ne može da skine osmijeh s lica

.
Dok jednom ne smrkne drugom ne svane

 

Luka Modrić ne krije da ove sezone uopšte nije zadovoljan minutažom koju ima u Real Madridu, ali čini se da bi se stvari za iskusnog Hrvata mogle promijeniti u narednih nekoliko utakmica.

Modrić je za vikend nakon duže pauze konačno zaigrao od prve minute u La Ligi i bio je poprilično zapažen protiv Rayo Vallecana, no svejedno Carlo Ancelotti je upravo njega prvog izveo iz igre.

Iako je Modrić poručio da i pored toga što ima 38 godina može igrati u ritmu srijeda - subota, ali očito da Ancelotti ne misli tako. I pored jače konkurencije Italijan se odlučio da mlađe igrače iako se dobro zna kakav majstor je Modrić.

No, dok jednom ne smrkne drugom ne svane je izreka koja najbolje opisuje vijesti koje je Modrić dobio jutros od Ancelottija.

Naime, hrvatski veznjak će prema svemu sudeći igrati i sutra od prve minute na meču Lige prvaka protiv Brage jer Jude Bellingham ima problema s povredom ramena, a Modrić će biti taj koji će "uskočiti" u prvu postavu umjesto sjajnog Engleza.

To će za Modrića sigurno biti odlična prilika da pokaže Ancelottiju da zaslužuje veću minutažu, te bez obzira na svoje godine da može i dalje igrati na visokom nivou.

Bellingham se povrijedio za vikend u meču protiv Rayo Vallecana što je za Kraljeve ogroman udarac s obzirom da je on bez dileme u dosadašnjem dijelu sezone najbolji igrač Real Madrida.

Modrić se sigurno samo nada da ga Ancelotti ponovo neće prvog izvesti iz igre, a kasnije pričati kako je to bila pogrešna odluka.

Inače, utakmice između Real Madrida i Brage igra se sutra na stadionu Santiago Bernabeu s početkom u 21 sat.