U Romi nisu zadovoljni: Džeko i Under su jedini sigurni

Roma je napravila veliki podvig plasmanom u polufinale Lige prvaka pobjedom nad Barcelonom, ali nisu mogli više od toga protiv Liverpoola. Rimski klub je uspio da ostvari zacrtane ciljeve ove sezone, a jedan od njih sigurno je bio i direktan plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Bolji od ostalih ove sezone u dresu Vučice ponovo je bio bh. reprezentativac Edin Džeko koji je odigrao 49 utakmica u svim takmičenjima i postigao je 24 gola. Džeko je posebno impresivan bio u Ligi prvaka gdje je sezonu završio sa osam golova i čak pet asistencija.

Jasno je da je pred Romom nekoliko promjena što se tiče igračkog kadra za narednu sezonu, a to je potvrdio i sportski direktnor kluba Monchi. Italijanski mediji prenose da u Romi nisu zadovoljni previše sa ofanzivnim dijelom ekipe i da će mnogi igrači na transfer listu.

Navodno, Eusebio Di Francesco i čelnici kluba su jedino zadovoljni igrama Edina Džeke i Cengiza Undera, te su poručili da su oni jedini sigurni što se tiče ljetnog prelaznog roka. S druge strane, ne bi bilo iznenađenje ukoliko Perotti, El Shaarawy ili Schick napuste Olimpico ovog ljeta.