U Španiji bruje o bh. čudu: Amar Dedić na ljeto pravi transfer karijere i potpisuje za velikana?

.

Amar Dedić oduševio je fudbalsku javnost partijom protiv Islanda u pobjedi Bosne i Hercegovine sa 3:0. Mladi desni bek igra odličnu sezonu u Red Bull Salzburgu, a sada su se pojavile špekulacije da bi naš reprezentativac na ljeto mogao napraviti spektakularan transfer.

Dedić je u Salzburgu se uspio izboriti za mjesto u startnoj postavi i ove sezone oduševio je svojim igrama u dresu austrijskog kluba.

Prošle godine odlučio se i da nastupa za našu reprezentaciju što se pokazalo već sada kao fantastično pojačanje. Dedić je oduševio u četvrtak protiv Islanda jer je bio jedan od najboljih igrača na terenu.

Iako igra na poziciji desnog beka u ofanzivi je itekako opasan što su Islanđani osjetili na svojoj koži. Pored odlične igre uspio je da u drugom poluvremenu sjajno pogodi za konačnih 3:0 i kruniše svoju partiju iz snova.

Ovaj 20-godišnjak sa Salzburgom ima ugovor do ljeta 2027. godine, ali već sada se špekuliše da bi ga austrijski klub mogao prodati već na ljeto. Navodno, Dedić se nalazi već na radaru nekoliko evropskih velikana, a jedan od njih čini se da je krenuo u akciju.

Katalonski Sport i Mundo Deportivo objavili su danas da je Barcelona pokazala veliki interes za našeg reprezentativca i da pomno prate nastupe Dedića u ovoj sezoni.

Sport navodi da postoji dobra šansa da Barcelona već na ljeto dovede reprezentativca BiH u svoje redove jer ne žele rizikovati da im ga neki drugi klub preotme. Navode i da su interes pored Barcelone za Dedića pokazali još Milan i Arsenal.

Barcelonini skauti već neko vrijeme prate Dedića i očito su oduševljeni njegovim partijama, a Sport piše da su savjetovali čelnicima kluba da već na ljeto dovedu bh. reprezentativca dok mu cijena ne ode vrtoglavo u visinu.

Sport navodi da bi Barcelona mogla dovesti Dedića za oko 15 miliona eura i da bi u Salzburgu bili zadovoljni s tom cifrom.

U Barci su posebno zadovoljni što Dedić pored pozicije desnog beka, koja je ogroman problem za ovaj klub već nekoliko sezona, može igrati po potrebi i na poziciji lijevog beka.

Dedić se istakao i odličnim igrama u Ligi prvaka, a u dosadašnjem dijelu sezone za Salzburg je u svim takmičenjima odigrao ukupno 28 utakmica, te je zabio dva gola i upisao tri asistencije.

 

Foto: Twitter