U susret okršaju drugog kola: "Zmajevi" žele natjerati selektora Njemačke da ih zapamti, kladionice im ne vjeruju

sa
Gordon Herber je rekao da se nije pripremao za BiH, da ne zna mnogo o našoj selekciji i da poznaje samo Džanana Musu iz Bruklin Netsa

Nakon što su uspješno prekočili prvu prepreku i došli do pobjede protiv Mađarske (95:85) u prvom kolu, košarkaši Bosne i Hercegovine će danas imati mnogo teži zadatak jer će odmjeriti snage sa domaćinom selekcijom Njemačke.

I Nijemci utakmicu sa našim timom dočekuju u dobrom raspoloženju jer su pobijedili Francusku (76:63). Očekuje se da će naša selekcija imati veliku podršku u Kelnu, a košarkaše je jučer posjetio proslavljeni bh. bokser Adnan Ćatić koji im je pružio podršku. 

Dodatni motiv "Zmajevima" može biti i izjava selektora Njemačke, koji je izjavio kako ne zna ništa o Bosni i Hercegovini, te da je čuo samo za Džanana Musu. To bi moglo natjerati Jusufa Nurkića i društvo da ih dobro zapamti. 

Inače, upravo su Nurkić i Musa bili najefikasniji protiv Mađarske sa po 19 poena, a pratili su ih Džon Roberson (John) i kapiten Miralem Halilović. Spremni su "potegnuti" i Kenan Kamenjaš, Amar Gegić, Emir Sulejmanović i Edin Atić, te Adin Vrabac kojeg treneri koriste u odbrani. 

Selektor našeg tima Adis Bećiragić je kao posebnu snagu bh. reprezentacije istakao igru na Nurkića, jer je "Bosanska zvijer" nezaustavljiva pod košem. Dok smo mi bolji pod košem, uzdanica Njemačke su Denis Šroder (Dennis Schroder), sjajni plejmejker, te bekovi Nils Gifej (Niels Giffey) i Johanes Tieman (Johannes Thiemann). 

Zanimljivo da kladionice, uprkos dobrim partijama protiv Francuske u kvalifikacijama za Mundobasket i Mađarske, našem timu daju jako male šanse za pobjedu sutra.

Kladionica "Mozzart" je na pobjedu Njemačke odredila koeficijent 1.17, dok je pobjeda Bosne i Hercegovine vrijedna kvote 5.50. Kompletnu ponudu pogledajte na "Mozzart Bet" sajtu.