U tunelu Nou Campa fudbaler Reala je sva dvije riječi ismijavo Barcelonu za sva vremena

.
Nije propustio priliku

 

U Real Madridu sasvim očekivano likuju nakon velike pobjede i plasmana u finale Kupa Kralja. Los Blancosi su slavili u domu najvećeg rivala i to visokih 0:4. 

Junak pobjede je bio Karim Benzema koji je kompletirao hat-trick, prvi nekog igrača Reala na Nou Campu još od Ferenca Puškaša iz 60-ih godina prošlog vijeka.

Poslije pobjede uslijedilo je veliko slavlje, a pojedini igrači nisu propustili priliku da pošalju otrovne strijelice prema pojedinim igračima Barcelone.

Nekoliko sati pred utakmicu Barcelona je objavila motivacioni video s jasnom porukom: "Dolazi nova era i ona je Blaugranina".

Taj teremin je ranije koristio i defanzivac Barce, Araujo nakon što je u finalu španskog Superkupa katalonski gigant pobijedio upravo Real.

 

 

Kada su išli prema autobusu Dani Ceballos nije propustio priliku da ismije Barcelonu zbog njihovog slogana te je porastao navijačima Reala u očima.

"Nova era, nova era", galamio je Ceballos dok je išao ka klupskom autobusu. Sve je radio sa osmjehom na licu što je jasan znak da je uživao u svom ismijavanju rivala.

Inače, Carlo Ancelotti je Ceballosu priliku dao u posljednjih pet minuta kada je zamijenio strijelca prvog gola Viniciusa. 

Barcelona je dobila nekoliko posljednjih međusobnih duela protiv Reala i opravdano su se nadali prolasku dalje, pogotovo nakon što su u Madridu slavili sa 0:1.

Ipak, u revanš susretu su doživjeli neku vrstu bolnog prizemljenja i jasno je da Barceloni treba još vremena da sustigne Real, barem kada su u pitanju mečevi nokaut faze.

Real Madrid je već godinama najteži rival za izbaciti u dvomeču, nakon mnogih timova u Ligi prvaka, u Kupu Kralja je to na svojoj koži najbolje osjetila Barcelona.