U Željezničaru se nije proslavio, a Hrvati ga nazivaju najboljim bekom HNL-a

.
Milićević je prošle sezone bio posuđen timu sa Grbavice

 

Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Ivan Milićević jedno je od otkrovljenja najjačeg ranga hrvatskog fudbala. Lijevi bočni fudbaler se vratio u matični klub Lokomotivu Zagreb nakon što je prethodne sezone bio na posudbi u Željezničaru.

Nije se proslavio na Grbavici, uklopio se u sivilo koje je zahvatilo kompletnu ekipu, a čini se da mu je povratak među "Lokose" i više nego prijao. Milićević je u centar pažnje dospio nakon pogotka u gostujućoj pobjedi nad Rijekom (2:1).

On je probio po lijevoj strani i želio centrirati, ali mu je lopta prešla preko noge i nakon čudne putanje prevarila golmana Rijeke Martina Zlomislića. Lopta se na kraju odbila od stativu i završila u golu. Pogodak možete pogledati OVDJE.

Inače, hrvatski mediji hvale Milićevića. Drži prvo mjesto i po broju tačnih ubacivanja po utakmici, kao i po ukupnom broju centaršuteva. Prednjači po broju točnih dugih lopti, po broju ulazaka u zadnju trećinu i po broju oduzetih lopti, a drugi je po presijecanju i otklanjaju opasnosti.

Milićević je prošle sezone za Željezničar odigrao 21 utakmicu u Premijer ligi, a postigao je dva pogotka uz dvije asistencije. U bh. prvenstvu je ranije igrao još za Široki Brijeg. Za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je tri nastupa.

FOTO: JABUKATV