Ubitačan pogled, pružena ruka i samo jedna rečenica - Luka Modrić nikoga prije nije tako ponizio

.
U takvim izdanjima ga nismo viđali

 

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić važi u svijetu fudbala za jednog od najmirnijih igrača koji izbjegava konfliktne situacije, ali je i on u karijeri imao svojih "žutih minuta". U tome se ubjedljivo izdvaja detalj od prije dvije godine nakon najvećeg svjetskog derbija kada ni Modrić nije uspio da se iskontroliše.

Modrić već desetak godina igra u Real Madridu na nevjerovatnom nivou i s ovim klubom je osvojio skoro sve što je mogao, te je već sada jasno da je hrvatski veznjak ostavio neizbrisiv trag u Realu.

Pored toga što se radi o jednom od najboljih veznjaka koje smo vidjeli u posljednjih 20-tak godina Modrića krasi i to što je na terenu gotovo uvijek izuzetno miran i izbjegava maksimalno konfliktne situacije.

Međutim, Modrić nije mogao baš uvijek da se kontroliše i on je imao svojih istupa tokom ili nakon utakmica na koje se sigurno baš i ne ponosi, ali sve to dešavalo se u trenutku.

Modrić je imao nekoliko "žutih minuta" u svojoj karijeri, ali jedan detalj posebno se ističe i desio se relativno nedavno.

Naime, to je bilo na jednom od El Clasica protiv Barcelone kada su strasti i varnice na terenu uvijek veće, a to je uspjelo iz takta da izbaci i Modrića.

On u karijeri nije mnogo ulazio u svađe s protivnicima niti im dobacivao ružne stvari, ali te noći se ni on nije mogao suzdržati. Meč se igrao u aprilu 2012. godine i Real je uspio da pobijedi svog najvećeg rivala sa 2:1, a nakon utakmice Modrić i Gerard Pique su imali zanimljiv okršaj.

Odmah po završetku meča Pique se zaputio ga glavnom sudiji jer je imao šta da mu kaže, a to Modriću nije promaklo i odlučio je "bocnuti" defanzivca Barcelone.

"Ideš već prema sudiji da se žališ, a?", dobacio je Modrić što Pique nije očekivao. Rekao je da je sudijska nadoknada bila premala i samo je odmahnuo rukom.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Modrić je čuo šta mu je Pique odgovorio, a onda je kroz osmijeh dodao: "Pa, koliko je trebao produžiti?".

Taj detalj obilježio je meč Real Madrida i Barcelone jer ranije nismo viđali Modrića u takvim izdanjima i da provocira protivnike, a i sam Pique je očito bio u šoku kada je čuo šta mu je Hrvat rekao.

Real Madrid je tog 10. aprila 2021. godine pobijedio sa 2:1 golovima Karima Benzeme i Tonija Kroosa, a jedini strijelac za Barcelonu bio je Oscar Mingueza.