UEFA-ina neprimjerena poruka nakon početka rata u Ukrajini, odmah su je morali obrisati

sdsdsd
Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) na svom zvaničnom Twitter profilu za Evropsku ligu jutros je objavila nesmotrenu poruku u kojoj su svima, a u kontekstu današnjih utakmica, poželjeli sretan četvrtak, da bi istu ubrzo obrisali zbog žestoke reakcije javnosti nakon početka rata u Ukrajini.

Namjera UEFA-e svakako je bila podsjetiti na niz atraktivnih utakmica koje se igraju danas, a u kojima će ekipe u ovom takmičenju tražiti prolazak u osminu finala.

 

Ipak, naišli su na žestoku reakciju javnosti i ubrzo su tu poruku obrisali, no ona nije promakla brojnim evropskim medijima koji su ovakav potez okarakterisali kao skandalozan. U najmanju ruku, poruka je bila neprimjerena, a dokaz toga je i činjenica da je poruka ubrzo obrisana.

Podsjetimo i da je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin sazvao za sutra vanredni sastanak Izvršnog UEFA-inog odbora povodom ruske invazije na Ukrajinu.

Na sastanku bi čelni ljudi ove organizacije trebali raspravljati o novonastaloj situaciji u Evropi, a vjerojatno i o određivanju mjesta odigravanja finalne utakmice Lige prvaka, s obzirom na to da se on prema planu trebao igrati 28. maja u Sankt Peterburgu.