UEFA napravila problem zbog finala Konferencijske lige, u Prag stiže 25.000 navijača bez ulaznice

stadion
Finalisti UEFA-ine Konferencijske lige - West Ham i Fiorentina, dobili su tek po 5.000 ulaznica da raspodjele navijačima za meč koji se igra u Pragu, a tamošnje vlasti očekuju da će u ovaj grad doći 25.000 navijača bez karte za ulazak na stadion.

 

Interesovanje je, kako navode češki mediji, trostruko veće od broja karata koje su puštene u prodaju, a UEFA je s tim u vezi kontaktirala tamošnju policiju i predstavnike oba kluba, kako bi napravili najbolji mogući plan organizacije utakmice.

Bilo kako bilo, očekuje se da će pred stadion doći blizu 25.000 navijača West Hama i Fiorentine i da će biti na ulicama Praga, a utakmica se igra na stadionu koji ima kapacitet od 20.000 sjedećih mjesta.

Iz Engleske su odmah stigle žestoke kritike na račun UEFA jer smatraju da ovakav stadion, sa samo 20.000 sjedećih mjesta, nije adekvatan za jednu finalnu utakmicu, a interesovanje za ovaj događaj je možda i najbolji pokazatelj toga.

Iz Češke su najavili da će se o sigurnosti na ulicama Praga brinuti blizu 10.000 policajaca i članova osiguranja.

Duel između West Hama i Fiorentine sudit će Španac Carlos del Cerro Grande, a pomagat će mu Pau Cebrián Devis i Guadalupe Porras Ayuso. Taj meč se igra 7. juna na stadionu u Pragu pod nazivom Fortuna Arena.