UEFA ponovo kaznila zagrebački Dinamo

Disciplinska komisija Evropske nogometne federacije (UEFA) ponovo je kaznila hrvatskog prvaka Dinamo iz Zagreba, prenose agencije.

Ovog puta „Modri“ su kažnjeni sa 15.000 eura zbog korištenja pirotehnike i bacanja objekata u teren za vrijeme utakmice prvog kola Lige Evrope protiv turskog Fenerbahčea 20. septembra na stadionu Maksimir.

Podsjetimo, Dinamo je nedavno dobio rješenje o kazni za utakmicu protiv Anderlechta u iznosu od 63.000 eura zbog rasizma, pirotehnike i ubacivanje objekata u teren, te zatvaranjem sjeverne tribine za utakmicu protiv Spartaka iz Trnave.

Dvije pobjede u dva kola

Hrvatski prvak je kažnjen i nakon utakmica protiv Young Boysa u play-offu Lige prvaka i to sa 15.000 eura zbog upotrebe pirotehnike te bacanje objekata s gostujuće tribine na utakmici u Švicarskoj koja je igrana 22. avgusta, te sa 24.000 eura zbog blokiranih stepenica te upotrebe pirotehnike na revanš utakmici na Maksimiru.

Kada se zbroje i ranije kazne, zagrebački tim je ove sezone ukupno kažnjen sa 155.000 eura.

Dinamo se nakon dva kola grupe D Lige Evrope nalazi na prvom mjestu sa šest bodova ispred Fenrbahčea i Spartaka iz Trnave koji imaju po tri boda, dok je na začelju Anderlecht bez bodova.

U idućem kolu Dinamo 25. oktobra gostuje kod Spartaka iz Trnave.