UEFA ukazala povjerenje dvojici bh. arbitara za utakmice kvalifikacija

sport
Dvojica bosanskohercegovačkih sudija Irfan Peljto i Luka Bilbija će sredinom sljedeće sedmice imati "međunarodne nastupe".

 

Tako će naš najbolji sudija Irfan Peljto dijeliti pravdu na utakmici kvalifikacija za odlazak na Euro 2024. godine u Njemačkoj između Finske i Kazahstana.

Pomagaće mu Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo dok će četvrti sudija biti Miloš Gigović. Posmatrač suđenja će biti Jørn West Larsen iz Danske, a delegat susreta Scott Struthers iz Škotske.

Finska je trenutno trećeplasirana u grupi H sa 12 bodova iz sedam utakmica koliko ima i Kazahstan na četvrtoj poziciji.

Susret se igra u utorak (17. oktobra) u Helsinkiju sa početkom u 18 sati.

Pored Peljte, nastup u kvalifikacijama, ali za Euro mladih reprezentacija će imati i Luka Bilbija. Arbitar iz Prijedora će dijeliti pravdu na meču mladih selekcija Rumunije i Finske.

Pomagaće mu Damir Lazić i Marko Perić dok će ulogu četvrtog arbitra obavljati Dragan Petrović. Posmatrač suđenja je Alain Sars iz Francuske, a delegat susreta Jan Kořínek iz Češke Republike.

Susret Rumunije i Finske se igra također u utorak (17. oktobra) sa početkom u 17 sati. Rumunija nakon dva odigrana susreta ima tri boda kao i Finska koja ima nešto bolju gol razliku.

Foto: EPA