UFC borac završio u bolnici nakon što je greškom skočio glavom na led

Borac
UFC borac Merab Dvalishvili (30) doživio je neprijatno iskustvo tokom neobaveznog trčanja, budući da je završio u bolnici.

 

Naime, jedan od najboljih MMA boraca u bantam kategoriji naišao je na jezerce te odlučio uskočiti u njega, misleći da nije smrznuto. Međutim, nakon skoka je posjekao glavu udarivši u led i grane.

 

Video je objavio na svom Instagram profilu, a potom i snimak kako odlazi s jezera krvavog lica. Također je morao otići u bolnicu, gdje su mu pružili pomoć.

 

"Mislio sam da ću imati sjajan dan za trening i trčanje u parku. Tada sam ugledao jezerce za koje sam mislio da je prekriveno snijegom. Ali ispostavilo se da je bilo zaleđeno, a tu su bile i grane. Čim sam pao osjetio sam kako mi koža otpada. Ali ništa nije bilo bolnije nego kad su mi je ponovo spajali. Sada je sve u redu", napisao je Dvalishvili.

Dobra vijest je činjenica da Merab nije teže povrijeđen te se dobro našalio zbog ove bizarne nesreće.

 

Inače, Dvalishvili se nije borio otkako je u augustu pobijedio Johna Dodsona na UFC 252 eventu. Trebao se boriti s Codyjem Stamannom u decembru, ali mu je protivnik otkazao zbog povrede leđa.

 

Trenutno ima omjer 12-4 u profesionalnoj karijeri, dok je u UFC-u na pet pobjeda i dva poraza.