Ugledni novinar u ekstazi, slijedi zemljotres na tržištu: "U Barceloni se desilo nešto vruće..."

.
Najavio pravu transfer "bombu"

 

Barcelona bi u narednim danima mogla biti u centru pažnje fudbalskih dešavanja jer je ugledni novinar Gerard Romero večeras najavio da će se dešavati velike stvari u narednim danima što se tiče katalonskog kluba.

Već sada je jasno da će Ousmane Dembele napustiti Barcelonu i karijeru nastaviti u PSG-u, a iako se činilo da je taj transfer već završen čelnici katalonskog kluba uspjeli su da se izbore za nove pregovore.

U Barceloni traže 35 miliona eura od Dembeleovog transfera što je za deset miliona više nego što bi dobili da je klauzula aktivirana.

Također, pojavile su se informacije da je PSG spreman ponuditi i nekoliko igrača u zamjenu za Dembelea, a to su fudbaleri na koje Luis Enrique ne računa.

U centru pažnje odjednom se našao i Neymar koji se ponovo povezuje s povratkom u Barcelonu, ali je Gerard Romero demantovao da ga je PSG ponudio u zamjenu za Dembelea. Međutim, Neymarov povratak u Barcelonu nije nemoguća misija i čini se da se sprema prava "bomba" u narednim danima.

Romero je potvrdio da se oko Neymara i Barcelone nešto zaista dešava, te da je Pini Zahavi koji zastupa Brazilca već kontaktirao Katalonce. Povratak Neymara nije nemoguć i čak postoji opcija da on dođe na jednogodišnju posudbu.

Navijači Barcelone su u euforiji nakon Romerove objave jer je jasno da bi se Neymar mogao vratiti, a to bi za Katalonce bio sigurno sjajan potez.

"Stvari se dešavaju! Priča oko Neymara je stvarna. Pozovite prijatelje oko sebe jer slijedi ludnica. Nešto se dogodilo danas i jako je vruće. Neymar nije ponuđen od PSG-a u paketu za Dembelea, ali dešava se nešto potpuno drugo", rekao je Romero večeras.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Riječ je o novinaru koji pomno prati dešavanja u Barceloni i ima dosta provjerene izvore, te je teško kada pogriješio u najavama transfera.

No, Neymar se s povratkom u Barcu povezuje svakog ljeta, a da li će se to konačno desiti ostaje nam da vidimo.