Ukleti broj: U slavnom klubu prepunom svjetskih zvijezda niko ne želi ''devetku'' na leđima

ssd

U nekim klubovima pojedini brojevi imaju posebnu težinu, dok se u nekim godinama unazad stvorilo malo prokletstvo.

Chelsea je jedan od naslavnijih klubova današnjice i ekipa sa mnogobrojnim zvijezdama u timu, međutim bez obzira na kvalitet među nekim igračima vlada strah kada je u pitanju uzimanje broja 9.

Otkako je u Inter otišao Rumelu Lukaku broj 9 je ostao prazan i niko ga ne želi uzeti zbog prokletstva koje se stvorilo u međuvremenu.

Plavci novu sezonu otvaraju susretom protiv Evertona, a interesantno da niti jedan od igrača nije zadužio ''devetku".

Dok je na Stamford Bridgeu gazda bio Roman Abramovich stiglo je sedam velikih izvjezda koje su nosili devetku na leđima.

Bili su to Romelu Lukaku, Fernando Torres, Alvaro Morata, Gonzalo Higuain, Radamel Falcao, Hernan Crespo i Mateja Kežman, ali niti jedan od njih se nije proslavio.

"Ljudi mi govore da je proklet... Nije slučaj da ga ostavljamo otvorenim iz taktičkih razloga", rekao je Thomas Tuchel novinarima.

"Iznenađujuće, niko ga ne želi dirait. Svi koji su ovdje duže od mene kažu mi 'ah, znaš, imao je devetku, a nije zabio, imao je devetku, a također nije zabio'," dodao je Tuchel.

"Dakle, sada imamo trenutak u kojem niko ne želi uzeti broj 9. I ja sam sujevjeran, mogu razumjeti zašto ga igrači možda ne diraju i imaju druge preferencije", dodao je Nijemac.

Posljednjih dana sa dolaskom u Chelsea se povezuje Pierre-Emerick Aubameyang pa ostaje da se vidi da li će napadač Barcelona postati nova ''devetka'' Plavaca.

 

foto: cazin.net\arhiv

Izvor: