Ukrajinka razbila bahatu Mađaricu, pa se obratila prevarantima koji su ponizili Kineskinju

.
Ukrajinska teniserka Kateryna Baindl razbila je danas mađarsku teniserku Amarissu Kiaru Toth s 2:0 (6:3, 6:1) na WTA turniru u Budimpešti, pa je odlučila nakon meča poslati poruku podrške Kineskinji Shuai Zhang koju su na ovom turniru protiv Toth nemilosrdno pokrali

 

Amarissa Kiara Toth bezobrazno je slavila pobjedu koju joj je poklonila kineska teniserka Shuai Zhang na WTA turniru u Budimpešti. Zhang je bezobrazno pokradena pred očima javnosti kako bi Toth došla do prednosti, pa je 34-godišnja teniserka dobila napad panike i uplakana je predala meč.

Javnost je s gnušanjem gledala kako Toth slavi pobjedu. Dobila je žestoke kritike, ali svi su na vrijeme vidjeli šta se dešava u Budimpešti, pa Toth danas nije imala šanse protiv Ukrajinke Kateryne Baindl.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Ukrajinska teniserka je razbila bahatu Mađaricu. Prepustila joj je samo četiri gema (6:3, 6:1), a zatim je po završetku meča dala podršku Zhang.

"Nadam se da će sve biti pošteno i da se Shuai Zhang osjeća bolje. Nadam se da ćemo je vidjeti uskoro jer je nevjerovatna igračica, cura puna poštovanja i sjajna osoba. Mnogo se toga od nje može naučiti", poručila je ukrajinska teniserka.

Voditelj programa je odmah reagovao na ove riječi: "Želim ti sve najbolje sutra i vjeruj mi, mađarska publika će biti poštena, baš kao danas. Hvala ti i ugodna noć."

Zhang je, podsjetimo, odlučila na društvenim mrežama prozvati organizatore turnira u Budimpešti riječima:

"Sav napor na treningu je bio uzaludan jer kada želiš lopticu poslati bliže liniji, aut je i kada dotakne liniju", ironična je poruka na krađu koju je doživjela.

Nepravdu ova teniserka nije mogla podnijeti, a treba napomenuti da je u proteklom periodu ona isticala kako ima problema s napadima panike da se bori protiv toga.