Ultrasi u tri sata poslije ponoći priredili sjajan doček igračima Zrinjskog, Jakirović oduševljen

.
Navijači Zrinjskog, popularni Ultrasi, u tri sata iza ponoći dočekali su Plemiće na mostarskom aerodromu te im priredili sjajan doček nakon plasmana u play-off za ulazak u grupnu fazu UEFA-ine Konferencijske lige.

 

Plemići su u dvomeču 3. pretkola bili bolji od Tobola iz Kazahstana, a nakon što su prvi meč u Mostaru riješili u svoju korist rezultatom 1:0, jučerašnji remi rezultatom 1:1 im je bio dovoljan za prolaz u play-off te su zakazali duel protiv Slovana iz Bratislave.

Ekspedicija Zrinjskog kasno sinoć oko tri sata stigla je u Mostar, a tamo su ih dočekali najvatreniji navijači koji su uz pjesmu i baklje proslavili najveći klupski uspjeh.

Nakon što su stigli u Mostar, svoje oduševljenje zbog svega nije krio ni trener ovog kluba Sergej Jakirović.

"Put je bio fantastičan, vrhunski let... Što se tiče utakmice, bilo je teško, prvo poluvrijeme smo bili dobri, a u drugom nam se desilo ono što sam najmanje priželjkivao, posebno jer smo pričali na poluvremenu da ne smijemo primiti gol u prvih 15 minuta. Tada je zavladala panika, a kada smo imali igrača više, izgledalo je kao da imamo dva igrača manje. Ipak, zaslužili smo prolaz", rekao je Jakirović i nastavio:

"Slovan je težak protivnik, ali mi ćemo se pripremiti kao i za svaku drugu utakmicu. Nemamo šta izgubiti, a navijačima hvala puno na dolasku, posebno onoj šestorici momaka koji su bili u Tobolu. Nisam mogao vjerovati da su došli u Kazahstan."

Prva utakmica play-offa Konferencijske lige igra se 18. augusta, a revanš sedam dana kasnije.

Foto: Screenshot