United, Liverpool i Tottenham slavili, City izgubio u Leicesteru i pao na treće mjesto

U engleskom Premiershipu su danas odigrane utakmice 19. kola nakon kojih je Manchester City pao na treće mjesto.

City je izgubio na gostovanju kod Leicestera rezultatom 2:1. Bernardo Silva je doveo Građane u vodstvo u 14. minuti, ali je samo pet minuta kasnije Marc Albrighton poravnao rezultat. Golčinu za pobjedu Lisica postigao je Ricardo Pereira u 81. minuti, a gosti su susret završili sa deset igrača nakon što je Fabian Delph dobio direktan crveni karton u 90. minuti nakon žestokog starta nad Pereirom.

Poraz Građana iskoristio je Tottenham koji je sa 5:0 razbio Bournemouth, te je na taj način došao do druge pozicije. Pogotke za Spurse postigli su Christian Eriksen (16.), Heung-Min Son (23. i 70.), Lucas Moura (35.) i Harry Kane (61.).

Lider Liverpool nije imao problema protiv Newcastlea, te je slavio sa 4:0 pogocima Dejana Lovrena (11.), Mohameda Salaha (penal 47.), Xherdana Shaqirija (79.) i Fabinha (85.).

Manchester United je nastavio sa dobrim igrama pod vodstvom Olea Gunnara Solskjaera, a na Old Traffordu je pao Huddersfield rezultatom 3:1 (Matić 28., Pogba 64., 78. - Jorgensen 88.).

Everton je savladao Burnley u gostima s 5:1, dok su Crystal Palace i Cardiff remizirali u jedinom današnjem meču bez pogodaka.
 

Rezultati by SofaScore