United prodavao kapitena, on odbio otići

Manchester United ove zime nije bio aktivan na fudbalskom tržištu.

Ole Gunnar Solskjaer vodi ekipu na odličan način, pa su u rukovodstvu tima procijenili da nema nikakve potrebe da se dovode novi fudbaleri i da se sezona može uspješno završiti sa postojećim kadrom.

Ipak, ono što je dobra vijest je činjenica da je Anthony Martial potpisao produžetak saradnje do 2024. godine, a istinska pojačanja na Old Traffordu se očekuju tokom ljeta.

Najavljeni su i određeni odlasci sa Teatra snova. Među prvima će otići kapiten kluba Antonio Valencia, kojem ugovor ističe na kraju sezone i isti neće biti produžen, prenosi SportSport.ba.

Iskusni 33-godišnji fudbaler bio je na prodaju i u januarskom prelaznom roku. Newcastle i Fulham su pokazivali interes za njegovo dovođenje, ali je Valencia odbio otići.

On želi do kraja sezone ostati član Manchester Uniteda i u stilu završiti boravak u timu sa Old Trafforda, gdje je već 10 godina i u čijem je dresu odigrao 338 utakmica.

Valencia će tako kao slobodan igrač narednog ljeta imati šansu da izabere novi klub, a u narednim danima će Crvene đavole napustiti i Belgijanac Marouane Fellaini, koji bi karijeru trebao nastaviti u Kini.