United bi morao rasprodati cijelu ekipu da dovede Varanea

Manchester United je u potrazi za vrhunskim stoperom, kojeg planira kupiti na ljeto ove godine.

United želi ojačati odbranu i to će biti primarni zadatak rukovodstva Crvenih vragova, ali morat će da plate zaista ogromnu količinu novca ako žele "provjerenog" stopera.

Liverpool se isprsio kada je za 76 miliona funti kupio Virgila van Dijka u decembru 2017. godine i danas je situacija na tržištu takva da iole bolji centarhalf košta desetine miliona.

Svjesni su toga i u Manchesteru, a njihova želja je da dovedu Raphaela Varanea iz Reala. Francuz, prvak svijeta iz prošle godine, itekako je kvalitetan, a nedavno je sam priznao da mu je potreban novi izazov i da je spreman da ode iz Madrida.

Međutim, izvještaji iz Španije tvrde da Varane neće biti pušten za manje od 431 milion funti, koliko je navedeno kao odštetna klauzula u igračevom ugovoru.

AS tvrdi da Los Blancosi nemaju namjeru da dozvole Varaneu da napusti Bernabeu ovog ljeta, pošto trener Zidane želi da uz Sergija Ramosa ima i Varanea u odbrani.

Varane je za Real ugovorom vezan do 2022. godine i zarađuje 5 miliona funti godišnje. United mu je spreman platiti daleko više, no Real je također spreman da mu poboljša godišnja primanja.

Upravo su ta primanja i jedan od razloga što je Varane želio da ode. On, naime, zarađuje puno manje od ostalih zvijedza kao što su Ramos, Modrić, Benzema, Bale ili Marcelo, a možda i najviše doprinosi ekipi u ovom trenutku.

Ono što je sigurno, United ga "sigurno" može dovesti samo ako plati 431 milion funti. Djeluje previše, zar ne?