Upoznajte jednog od najvećih lažova u historiji nogometa

Mediji su se zainteresirali za njega, postao je popularan, ali mu je to donijelo probleme

Nevjerovatna priča stiže nam iz daleke Indije. Gurav Muku, napadaču tima Jamšedpura, 7. oktobra zabio je gol za svoju ekipu u 81. minuti kod Bengalurua u 2. kolu Superlige, a meč je završen 2:2. 

Time je Muku sa 16 godina postao najmlađi strijelac u historiji tamošnjeg prvenstva, a za to mu je trebalo svega 10 minuta, te je prozvan čudom od djeteta. Mediji su se zainteresirali za njega, postao je popularan, ali mu je to donijelo probleme.

Pitate se u čemu je kvaka? Pa, naravno, u godinama. Muku zapravo nema 16 već - 28 godina!

Zbog toga je suspendiran na šest mjeseci, a cijela priča otkrivena je nakon njegovog razgovora s jednim novinarom kojem je priznao da je čak 12 godina stariji od onoga što piše u njegovim dokumentima.

Zanimljivo, 2015. godine Nogometni savez Indije kaznio je njegov klub Jamšedpur jer su četiri igrača igrala s lažnim identitetom na turniru do 15 godina, a među njima je bio i Muku. Nedavno je dao intervju zajedno s legendarnim australskim igračem Timom Kejhilom (Cahill), koji ima 38 godina.

Ovo nije ni prvi, a ni posljednji put da se događa u nogometu. Svi se sjećaju kada je Kijevo bio prava senzacija Serije A, a novinari otkrili kako je Eriberto zapravo Lusijano (Luciano) te da je četiri godine stariji nego što to piše u njegovoj ličnoj karti.