Utučen, skrhan, potresen: Prije nekoliko dana je imao sve na svijetu, sada je ostao sam

.
Koliko god neko bio uspješan u bilo kojem sportu nekoliko pogrešnih poteza ili krivih koraka znaju biti fatalani za posao. Upravo iz toga razloga vrlo često zna reći da je u fudbalu kao i u životu.

 

Dobrim rezultatima i trofejima skuplja se kredit kod klupskog rukovodstva te kupuje ljubav i naklonost navijača, ali u modernom fudbalu gdje se mnogo stvari vrti oko novca stvari se dešavaju brzo.

Prije nekoliko dana je imao sve, a sada je utučen, skrhan i na neki način prepušten samom sebi. Riječ je o Thomasu Tuchelu, bez dileme jednom od najboljih trenera današnjice.

Tuchel je dobio otkaz na klupi Chelseaja nakon poraza od Dinama. Neke informacije kažu da mu je pripala otpremnina od 17 miliona eura. Ali novac je uzalud pošto mu je duša prazna.

Njemački stručnjak je fotografisan na aerodromu kako napušta London. Bio je sam, utučen, skrhan i potresen svim što mu se desilo. Evidentno je da mu je otkaz jako teško pao.

"Puno hvala svim zaposlenim, igračima i navijačima što su učinili da se osjećam kao kod kuće od početka. Ponos i zadovoljstvo koje sam osjetio pomogavši ekipi da osvoji Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo ostat će u meni zauvijek."

"Ponosan sam što sam bio dio klupske historije i uspomene u posljednjih 19 mjeseci uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu", rekao je Nijemac poslije otkaza.

Kao jedan od razloga za otkaz spominje se i njegova veza sa 13 godina mlađom Natalie Max s kojom se počeo viđati poslije razvoda sa suprugom Sissi.

FOTOGRAFIJU POGLEDAJTE OVDJE.

Igrači su Tuchelu okrenuli leđa, a sada ga je navodno ostavila i Brazilka pa se odlični trener nalazi u zaista i više nego teškoj situaciji. Život mu se preko noći okrenuo za 180 stepeni.

Londonske Plavce je vodio na tačno 100 utakmica. Bio je i više nego uspješan jer je na Stamford Bridge donio Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo i UEFA-in Super kup. Gubio je i niz finala u FA i Liga kupu.

S obzirom na reputaciju bivši trener Borussije Dortmund i PSG-a neće imati problema sa pronalaskom novog posla, ali prije svega mora se mentalno vratiti u život jer sve što je proživio u posljednjih sedam dana je i više nego potresno.