Užasne vijesti za Hrvatsku: Jedan od najboljih igrača propušta Svjetsko prvenstvo

.
Zbog povrede ramena

 

Nakon što je bio najbolji igrač Hrvatske na prošlom Evropskom rukometnom prvenstvu, velike stvari očekviale su se i na Svjetskom prvenstvu od Tina Lučina.

Ipak on je otpao sa spiska selektora Horvata, a razlgo je povreda. Lučin već više od mjesec dana ima poteškoće sa ramenom, ali je bio uvjeren da će biti na raspolaganju za Svjetsko prvenstvo.

Iako je bio pošteđen nastupa protiv Italije, jutros je bilo jasno da je njegovo rame u takvom stanju da ne može izdržati sve napore.

Selektor Hrvatske, Hrvoje Horvat nije imao drugog izbora nego pozvati zamjenu za Lučina, a to je Tomislav Severec, rukometaš Nexea.

Na novom spisku, koji je objavlje ndanas nalazi se još jedno novo ime, koje je svima jako dobro poznato, a radi se o Jakovu Gojunu.

On bi hrvatskoj odbrani trebao biti od velike pomoći, te bi trebao donijeti dodatni kvalitet zbog svog velikog iskustva.

Od igrača koji su već bili na spisku Horvat se zahvalio mladom Karpu Sirotiću koji ostaje na širem spisku igrača.

Sada za reprezentaciju Hrvatske slijedi Coratia Cup u porečkoj dovani Žatika, a sudjelovat će još Sjeverna Makedonija i Izrael.

Prva utakmica igra se 6. januara, a protivnici su Hrvatska i Sjeverna Makedonija. Dana kasnije igraju Sjeverna Makedonija i Izrael.

Posljednja utakmica je 8. januara između Hrvatske i Izraela.