Uzbudljivi august: I četvrta zvijezda bh. reprezentacije mijenja sredinu?

asd
Bosna i Hercegovina nema previše zvijezda u najjačim ili najvećim klubovima Evrope. Interesantno da bi svi oni mogli promijeniti klub u narednim sedmicama.

Edin Džeko iz Rome u Inter je gotova stvar, Miralem Pjanić čeka signal za prelazak iz Barcelone u Juventus, dok je Sead Kolašinac otpisan u Arsenalu i priprema se za transfer. Najuporniji je Fenerbache.

Četvrta zvijezda bh. reprezentacije koja bi mogla promijeniti sredinu u izuzetno uzbudljivom augustu je Rade Krunić.

Krunić je odigrao nekoliko pripremnih mečeva za Milan, međutim to ne isključuje mogućnost odlaska i to u neki drugi klub iz Serije A.

Najozbiljniji interes je do sada pokazala Spezija. Thiago Motta bi vrlo rado u svojim redovima želio vidjeti zahvalnog veznjaka.

Drugi klub na čijem se radaru nalazi 27-godišnji Fočak je Verona koja je prošle sezone igrala vrlo dobar fudbal te je završila u sredini sezone.

Krunić je u Milan stigao 2019. godine. U prošloj sezoni kada je izboren plasman u Ligu prvaka, u prvenstvu je imao sporednu ulogu, dok je u Europa ligi imao nekoliko zapaženih nastupa.

Bh. veznjak je provjereno ime u Italiji, reputaciju vrlo zahvalnog i pouzdanog igrača izgradio je u Empoliju pa nije iznenađenje što se nalazi na radaru nekolicine klubova.

Inače, od ostalih bh. reprezentativaca na transfer čeka Anel Ahmedhodžić. Haris Duljević traga za novim klubom, baš kao i Darko Todorović koji se povezuje sa Goteborgom. Pravu ponudu čeka i pomalo zaboravljeni Muhamed Bešić.

Podsjećanja radi, Zmajevi kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nastavljaju u septembru gostovanjem Francuskoj te domaćim susretom protiv Kazahstana. Selektor Ivaylo Petev će spisak objaviti u narednih 15-ak dana.

Foto: Screenshot