Uživo / Italija - Engleska 0:1: Šo doveo Engleze u vodstvo već u 2. minuti

.

Finalna utakmica igra se na Vembliju

12. - Englezi strepe od Tripijeovih centaršuteva, sada se Di Lorenco spetljao i izbacio loptu u korner. Prvi za Englesku, drugi na utakmici.

10. - "Azuri" sada pokušavaju kreirati nešto ispred gola Engleske, ali Pikford je ispratio akciju i reagovao prije nego je lopta stigla do Imobilea.

  • Trenutak kada je Šo matirao Donarumu
    AFP

     

  • 7. - Insinjeov šut iz slobodnog udarca ide preko gola Pikforda. Italijani su šokirani nakon primljenog gola.

2. - GOOOOOOOOOOL! Brz protu napad Engleza, na kraju sjajan pas Tripijea na drugu stranu gdje je sam bio Šo. Engleska šokirala Italijane.

2. - Megvajer ne želi riskirati ništa i šalje tu loptu u korner.

1. - Počeo je spektakl na Vembliju, prvi sa centra su krenuli Italija.

0. - Igrači su izašli na teren, uslijedit će intoniranje himni. Prvo Italije, a onda i Engleske.

0. - Nakon spektakularne atmosfere sve je spremno za izlazak igrača na teren.

Ceremonija pred početak meča
Foto: UEFA

Večeras se spušta zavjesa na još jedno prvenstvo Evrope, a posljednju utakmicu, onu za trofej i tron Starog kontinenta igrat će selekcije Engleske i Italije. 

Od 21 sat zvižduk za početak meča dati nizozemski sudija Bjorn Kuijpers (Kuipers) i borba za novog prvaka će započeti. Tako su Portugalci prvaci još svega par sati, a nakon toga će tron ustupiti jednoj od ove dvije ekipe. 

Na Vembliju se očekuje oko 60.000 navijača.

Poznati su i početni sastavi:

ITALIJA (4-3-3): Donaruma (Donnarumma), Di Lorenco (Di Lorenzo), Kjelini (Chiellini), Bonući (Bonucci), Emerson, Verati (Verratti), Barela (Barella), Žoržinjo (Jorginho), Kjeza (Chiesa), Imobile (Immobile) i Insinje (Insigne).

 

ENGLESKA (3-4-3): Pikford (Pickford), Volker (Walker), Megvajer (Maguire), Stons (Stones), Šo (Shaw), Tripije (Trippier), Rajs (Rice), Filips (Phillips), Maunt (Mount), Sterling i Kejn (Kane).

Navijači uoči finala
Foto: AFP