UŽIVO / Portugal - Maroko (1:0)

Portugal se danas na Lužnjiki stationu od 14 sati sastaje s Marokom, u okviru drugog kola grupe B grupe faze Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Portugal se danas na Lužnjiki stationu od 14 sati sastaje s Marokom, u okviru drugog kola grupe B grupe faze Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Ovo će bitI veoma bitna i teška utakmica za obje reprezentacije.  

Nakon sjajne rezultatske partije protiv Španaca, Portugalci moraju da traže bodove protiv Maroka i protiv Irana, a u svoj pohod moraju krenuti već danas. Naime, Iran ima 3 boda i, koliko god to smiješno zvučalo, na dobrom je putu da eventualno iznenadi nekog od favorita i plasira se u drugu fazu takmičenja. S druge strane, očekujemo odličnu igru Portugala danas, vjerujemo da će Ronaldo biti na svom nivou, isto kao i protiv Španaca, kada je gotovo sam svojoj reprezentaciji donio bod. Sigurno da evropski prvaci neće mnogo kalkulirati i oslanjati se na druge rezultate, već će danas ići na tri boda preko Ronalda, Guedesa, Mutinja, Silve, i ostalih.

Prilično iznenađujući rezultat za Maroko u prvom kolu, gdje su na samom kraju utakmice nesretnim slučajem došli do poraza, iako su tokom cijelog prvog poluvremena bili dominantniji na terenu. Danas, nažalost, teško da mogu da očekuju bodove, ali će sigurno dati sve od sebe protiv dva favorita u grupi Portugala i Španije. Teško je zamisliti šta se dešava u njihovim glavama nakon autogola Bouhaddouza u 95. minutu utakmice. Ono što je još sigurnije jeste da Maroko neće olako prepustiti pobjedu Portugalcima, jer to nije razlog zbog kojeg su došli na Mundijal ove godine, već će pokušati iznenaditi i Evropljane, ali i čitav svijet tako što će dati sve od sebe da pomrse računima evropskom šampionu.

Interesantno je spomenuti da su se ove dvije reprezentacije posljednji put sastale u grupi F, na Svjetskom prvenstvu u Meksiku, daleke 1986. godine, kada je Maroko slavio 1:3.

SASTAVI EKIPA: 

Portugal: Patrisio, Sedrik, Pepe, Fonte, Gereiro, Vilijam Karvaljo, Žoao Mario, Mutinjo, Bernardo Silva, Guedeš, Ronaldo.

Maroko: El Kađui, Dirar, Benatija, Da Košta, Hakimi, El Ahmadi, Busufa, Amrabat, Belanda, Zijeh, Butaib.