Vaha: Zahvaljujući Veležu napravio sam nešto u životu, zahvalan sam na tome

vaha

Fudbalski klub Velež večeras obilježava 100. rođendan, a brojne legende stigle su u grad na Neretvi.

Jedna od njih je i legendarni Vahid Halilihodžić, trenutni selektor Maroka. Vaha koji je biranim riječima govorio o Veležu obratio se prisutnim medijima.

“Sa velikim zadovoljstvom sam došao tu. Ovo je klub koji je imao teških trenutaka. Ja lično sam puno zahvalan Veležu. Zahvaljujući njemu napravio sam nešto u životu. Izabrao sam fudbal, nisam se prevario i proveo sam u ovom klubu 13 godina. Moja zadnja utakmica u dresu Veleža bilo je osvajanje Kupa Maršala Tita, to su nevjerovatna vremena”, rekao je Halilhodžić kroz emocije.

Velež je bio poštovan i u nekadašnjoj Jugoslaviji.

“Velež je bio poštovan ne samo od Mostara i Hercegovine nego i šire. Uvijek smo imali neku šarmantnu igru, lepršavu, privlačili smo ljude”, priča nam Vaha.

Sjajni rezultati Veleža u posljednje vrijeme, Rođene vratili su na puteve stare slave.

“Za Velež se navija za Velež se voli. Treba nastaviti pomagati, navijati za klub. Ove godine su napravili nevjerovatan poklon i osvojili Kup Bosne i Hercegovine, nadam se da će biti još tavkih trenutaka”, rekao je Halilhodžić koji je potom dodao kako je politika poremetila dodatni rast kluba:

“Bilo je sjajnih generacija u Veležu, međutim politika nije dozvolila da nešto urade. Ovim momcima čestitam, puno se zahvaljujem i želim mnogo sreće u Evropi.”

Vaha nije mogao kontrolisati emocije, ljubav prema Veležu je očigledna.

“Prva riječ koja se sjetim kada čujem Velež je “odanost”, navijači su nevjerovatni. Ja ne krijem emocije o Veležu. Kada pričam o Veležu dosta se emocija skupi, to je moj klub. Stalno sam u kontaktu sa Veležom, tako će biti do kraja života. Volio bih da ovaj Velež nadmaši Velež iz naše generacije”, zaključio je Halilhodžić.