Vahid Halilhodžić: Osvojiti Kup u čast Emiliana Sale

Nantes još uvijek tuguje za Emilianom Salom.

Argentinski napadač je ove zime trebao ostvariti veliki transfer i karijeru nastaviti u Cardiffu, ali tragična nesreća je 28-godišnjeg fudbalera zaustavila na putu ka još većem sjaju.

Suze bh. stručnjaka Vahida Halilhodiža tokom odavanja počasti njegovom nekadašnjem igraču su obišle svijet, a Vaha sada ima želju da u čast Sale osvoje francuski Kup.

To je jasno poručio nakon što je sinoć njegov tim pobijedio Toulouse (2:0) i ostvario plasman u četvrtfinale, prenosi SportSport.ba.

"Ako žrijeb Kupa bude dobar, zašto ne ući u finale. Tako bismo mu odali počast", rekao je Halilhodžić, te je dodao:

"Ovo je za nas novi početak. Još uvijek smo krhki, ali svaka pobjeda će očvrsnuti naš um. Želimo nastaviti tim putem", istakao je bh. trener.

"Emiliano se tu noć uopšte nije htio ukrcati u avion, ali ga je neko natjerao da to uradi"

Prijatelj Emiliana Sale podigao je dosta prašine u javnosti izjavom da se argentinski napadač kobne noći uopšte nije htio vratiti u Cardiff i ukrcati u avion, no sudbina je željela da to bude drugačije.

Prije dvije sedmice potvrđeno je da je nestao avion u kojem je bio Emiliano Sala, a u nedjelju je pronađena olupina istog na dnu mora u Engleskom kanalu. U avionu se nalazi i jedno tijelo, no još uvijek nije poznato da li se radi o Sali ili pilotu koji je upravljao avionom.

Ova tragedija je žestoko uzdrmala fudbalski svijet, ali sigurno najviše Salinu porodicu. Oni čak skupljali novac da se istraga nastavi i na kraju su uspjeli pronaći avion, no nažalost na dnu mora.

Dosta prašine izjavom je podigao Salin prijatelj Maximiliano Duarte koji je rekao da se te noći čuo sa Salom i da Argentinac uopšte nije htio putovati za Cardiff.

"Emiliano nije htio da uđe u avion i ide tu noć za Cardiff. Čuli smo se tog dana i rekao mi je da želi da ostane u Nantesu i da ujutro ide za Vels jer je bio previše umoran za putovanje. Ne znam ko je na kraju odlučio da mora putovati baš tu noć i želim da se nađu odgovorne osobe za to. Neko sigurno stoji iza toga, a ja kao dokaz imam poruke gdje piše da mu se ne ide. Od te noći ne mogu mirno da spavam. Ne želim ništa da govorim i želim samo da se sazna ko ga je natjerao da se vrati u Cardiff tu noć", rekao je Duarte.