Vahid Halilhodžić: Situacija u bh. fudbalu je dno dna, znao sam da će do svega ovoga doći

.
Legendarni bh. stručnjak je bez dlake na jeziku govorio o posljednjim rezultatima Zmajeva, te je, između ostalog, poručio da je, kao građanin BiH, razočaran

 

Legendarni bh. stručnjak, Vahid Halilhodžić, prokomentarisao je posljednje rezultate Zmajeva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje se sljedeće godine igra u Njemačkoj.

Zmajevi su sinoć na Bilinom polju u Zenici doživjeli još jedan poraz u kvalifikacijama za EURO, a ovaj put od BiH je bila bolja selekcija Slovačke, koja je poslije preokreta savladala naš nacionalni tim rezultatom 2:1.

Govoreći za portal Net.hr, Halilhodžić je poručio kako nije bio u mogućnost da gleda sinoćnju utakmicu između BiH i Slovačke, ali je dodao kako je situacija u našem fudbalu dno dna.

- Nisam bio u mogućnosti gledati utakmicu BiH i Slovačke, ali rezime svega je jasan, novi poraz. Situacija u bosanskohercegovačkom fudbalu je dno dna. Pod hitno se mora nešto napraviti sa fudbalom u Bosni i Hercegovini, sa Fudbalskim savezom koji (ne)vodi sve to. Tu se mora napraviti jedna opširna analiza svega toga, odnosno zbog čega je došlo do takvih katastrofalnih rezultata. Pa, jeste li vi svjesni da nama u fudbalu lekciju očitava jedan Luksemburg?! To je jedna zabrinjavajuća situacija, ljudi su ogorčeni na sve to, ali ne želim dolijevati ulje na vatru, poručio je Halilhodžić, pa dodao:

- Zvali su me, znao sam da će do svega ovoga doći. Prema tome, treba jedna dublja analiza, odnosno zbog čega se sve to desilo? Dublja analiza je nužna da se jednog dana fudbal u BiH pokrene, jer zemlja ima talenta, ima i igrača koji igraju u poznatim klubovima. Bosna i Hercegovina mora puno bolje. Kao građanina Bosne i Hercegovine normalno da sam razočaran, kao i mnogi navijači, ali sve posmatram sa strane.