Vatreni na krilima Modrića izborili prolaz u nokaut fazu

asd
Fudbaleri Hrvatske savladali su selekciju Škotske u okviru trećeg kola Grupe D rezultatom 3-1 i tako izborili prolaz u osminu finala Evropskog prvenstva.

Hrvatska je povela u 17. minuti susreta preko Nikole Vlašića. Modrić je uputio centaršut s desne strane, loptu glavom spušta Perišić za Vlašića koji pogađa sa desetak metara gol Marshalla.

U nastavku susreta igralo se dosta otvoreno, a obje selekcije propustile su po dvije prilike. Za Hrvatsku su pokušali Modrić i Juranović, dok su za Škotsku pokušali Dykes i McGinn.

Ipak, rezultat je u finišu prvog dijela poravnao McGregor u 42. minutu susreta sjajnim udarcem sa dvadesetak metara. Livaković je u ovoj situaciji bio potpuno nemoćan.

Hrvatska je mnogo bolje otvorila i drugo poluvrijeme, Gvardiol i Perišić su imali dobre šanse, ali je Marshall u dva navrata izašao kao pobjednik.

Novo vodstvo “Vatrenim” donosi kapiten Luka Modrić fenomenalnim pogotkom u 63. minuti. Fudbaler Real Madrida je sjajno šutirao vanjskom sa nekih 20 metara i matirao golmana Škotske reprezentacije.

Pobjedu viceprvaka svijeta ovjerio je Ivan Perišić u 77. minuti susreta. Modrić je izveo još jedan sjajan prekid iz kornera, a Perišić efektno pogađa glavom.

U drugom susretu ove grupe sastali su se Češka i Engleska.

Na kraju susreta “Gordi Albion” je slavio minimalnom rezultatom 1-0.

Englezi su mnogo bolje ušli u susret i zaprijetili preko Sterlinga na samom otvaranju susreta, a isti igrač je krunisao inicijativu svog tima u 12. minuti susreta. Sjajno je po lijevoj strani probio Jack Grealish, a Sterling postigao prvi gol na šampionatu.

Još jednu šansu do kraja prvog poluvremena za Englesku propustio je Harry Kane, dok su za Češku prijetili Holes i Soucek.

U drugom poluvremenu imali smo priliku gledati pravu uspavanku a osim par sporadičnih napada sa obje strane nismo gledali ozbiljnije šanse.

Engleska je na kraju završila na prvom mjestu Grupe D sa 7 osvojenih bodova, Hrvatska je druga sa 4 boda koliko ima trećeplasirana Češka koja će kao jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa igrati u osmini finala.

Euro 2020. – Grupa D:

Češka 0-1 Engleska (Sterling)

Hrvatska 3-1 Škotska (Vlašić, Modrić, Perišić / McGregor)