Već je poznat Barcelonin sastav za večeras

lewandowski

Barcelona će predsezonsku turneju po Sjedinjenim Američkim Državama okončati večeras utakmicom protiv New York Red Bullsa.

Utakmica između Barcelone i New York Red Bullsa igra se u noći s 30. na 31. juli u 1:00 po srednjoevropskom vremenu. Biće to četvrta provjera za Xavijev tim u SAD-u. U prvoj su razbili Inter Miami sa 6:0, pa su pobijedili Real Madrid s 1:0, a onda remizirali s Juventusom (2:2).

Robret Lewandowski je dobijao šansu u preostala dva meča, a očekuje se da večeras bude starter i imat će priliku da postigne prvi gol u novom klubu, nakon transfera iz Bayerna vrijednog 50 miliona eura.

Katalonski Sport vjeruje da će starter biti i Raphinha, koji je doveden iz Leedsa, a od novajlija će od prve minute zaigrati i bivši stoper Chelseaja Andreas Christensen.

Barcelona: Marc-Andre ter Stegen - Jordi Alba, Eric Garcia, Andreas Christensen, Sergino Dest - Pedri, Sergio Busquets, Gavi - Ansu Fati, Robert Lewandowski , Raphinha

Predviđeni sastav New Yorka: Carlos - John Tolkin, Aaron Long, Sean Nealis, Thomas Edwards - Dru Yearwood, Caden Clark, Daniel Edelman - Serge Ngoma, Patryk Klimala , Omir Mosso

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić bi ponovo trebao dobiti priliku u nastavku utakmice, nakon pozitivnih komentara za nastup u drugom poluvremenu duela sa bivšim klubom Juventusom.

Barcelonu još čeka duel sa meksičkim Pumasom 7. avgusta prije nego počne zvanično novu sezonu La Lige duelom sa Rayo Vallecanom 13. avgusta.