Već pakuje stvari: Zvijezda Borussije se "odjavila" u klubu i odlazi besplatno!

.
Nazire se naredna destinacija

 

Borussija Dortmund je na putu da jednog od svojih ključnih igrača izgubi besplatno. Odlični fudbaler je snimljen kako pakuje stvari i sprema se za seldibu i to prema svemu sudeći u Madrid. 

Sa kačketom na glavi te zauzetim rukama u društvu svoje supruge Raphael Guerreiro je snimljen kako iznosi stvari iz svog doma u Dortmundu i već se priprema za selidbu.

Portugalski lijevi bek nakon sedam godina napušta Borussiju i to kao slobodan igrač pošto je već odlučio da ne produži ugovor koji mu je ponuđen.

Guerreiro na stolu ima ponudu Borussije, ali još uvijek ništa nije odgovorio, međutim saigarčima je kazao kako odlazi i da se sprema za nove izazove.

Ovaj 29-godišnjak u Dortmundu zarađuje između 5 i 5.5 miliona eura što je i više nego odlična plata. Ipak, odlučio je da se okuša u novim izazovima.

Kako sada stvari stoje njegova naredna destinacija će bit Atletico Madrid te je prema izvještajima iz Španije savršen za igru popularnih Jorgandžija.

Špekuliše se da bi i Inter mogao krenuti po pouzdanog defanzivca, ali u prednosti je Atletico Madrid pa će Nerazzurri ostati uskraćeni za dovođenje još jednog sjajnog igrača bez uloženog eura.

Guerreiro je zaista odličan ove sezone sa čak 14 asistencija u svim takmičenjima, uspio je postići i pet golova na 34 utakmice što je sjajna statistika za jednog defanzivca.

Borussiji se i ranije dešavalo da neke od svojih igrača gubi besplatno, a sljedeći slučaj je Guerreiro pa će Žuto-crni ostati bez oko 30 miliona eura za koliko su ga mogli prodati.

Svakako najpoznatiji je slučaj Roberta Lewandowskog kada je današnji igrač Barcelone još 2014. godine otišao Bayern te Bavarskoj donio pregršt trofeja. 

On je u Dortmund stigao još prije sedam godina kada je plaćen Loirentu 12 miliona eura i trenutno kotira kao jedan od najboljih lijevih bekova u Ligama petice.