Već su poznata prva dva para 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine

sa
Idućeg vikenda počinje treći dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine kada se posljednjih 11 kola igra po Bergerovom sistemu.

Kompletan raspored znat ćemo danas nakon što se odigraju i preostale dvije utakmice 22. kola.

U Kaknju se sastaju Sarajevo i Velež, dok u Modriči dobojska Sloga dočekuje Željezničar.

Već su poznata prva dva para 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, s obzirom na to da na prve i posljednje dvije pozicije neće biti promjena.

Zrinjski će tako u Mostaru dočekati posljednjeplasirani Igman kojeg je jučer savladao s 0:3, dok će Široki Brijeg ugostiti Tuzla City.

Podsjetimo, prvak Bosne i Hercegovine izborit će kvalifikacije za Ligu prvaka, drugi i treći tim kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Osvajač kupa također ide u Konferencijsku ligu, a četvrtoplasirani tim iz lige će u Konferencijsku ligu ukoliko neka od prve tri ekipe osvoji kup.

Prema trenutnom stanju, Zrinjski će u Ligu prvaka, Široki Brijeg i Borac u Konferencijsku ligu, a Željezničar se nada da će s četvrte pozicije u Evropu ukoliko Zrinjski osvoji kup.

Također, opcija za Željezničar je i da osvoje kup i tako se plasiraju u Evropu i ne gledaju na poziciju u ligi.

Izabranici Edisa Mulalića su na dobrom putu da se plasiraju u polufinale kupa jer su u prvom meču na Grbavici s 2:1 savladali Zvijezdu.

Zanimljivo će biti i u borbi za ostanak gdje su kandidati za ispadanje Igman, Sloboda, Tuzla City, Leotar i Sloga.