Večeras se igra spektakularna majstorica u Madridu: Trenutak istine za Musin Real protiv Partizana

košarka
Večeras će se u Madridu odigrati majstorica play-offa Eurolige između Reala i Partizana.

 

Ova spektakularna serija će se, na žalost ljubitelja košarke, završiti večeras, a ekipa koja slavi će se plasirati na Final Four Eurolige u Kaunasu.

Partizan je slavio u prva dva susreta u Madridu i poveo sa 2-0 i očekivalo se da dođe do još jedne pobjede iz dva susreta u Beogradu. No, Real je uzvratio istom mjestom i poravnao na 2-2 u seriji, te izborio majstoricu koja nam garantuje još jedan spektakl.

Osim kvalitetne košarke, susrete su obilježile i velike tenzije na parketu, a sve je kulminiralo u drugom susretu u Madridu kada je zbog opće tučnjave susret prekinut, a četvorica igrača su dobila ukupno devet utakmica suspenzije.

Večeras će svi akteri tučnjave igrati osim Guerschona Yabuselea koji je dobio suspenziju od pet utakmica, što znači da neće moći igrati ni na Final Fouru ukoliko se Real tamo plasira.

No, to nije jedini problem za Real uoči večerašnjeg duela. Osim Yabuselea, Kraljevi neće moći računati ni na ponajboljeg košarkaša Gabriela Decka koji je u četvrtom duelu pokidao ukrštene ligamente lijevog koljena i zbog toga završio sezonu, te će stoga Džanan Musa, Mario Hezonja i Walter Tavares morati biti na visini zadatka, te se nadati da će i neko od njihovih saigrača imati svoju večer.

S druge strane odlična vijest za Željka Obradovića je da će imati na raspolaganju kapitena Kevina Puntera, no velike glavobolje mu zadaje i povreda najboljeg defanzivca ekipe Alekse Avramovića.

Susret Real Madrid - Partizan se igra večeras s početkom u 21 sat uz direktan TV prijenos na Sport Klubu.