Velež se ne zaustavlja: Brazilac pojačao Rođene, stigao iz Hrvatske gdje se nije naigrao

velež
Nakon što je danas potpisao Nedim Hadžić, FK Velež uoči glavnog dijela priprema za drugu polusezonu u Premijer ligi BiH doveo je još jedno pojačanje. Riječ je o Brazilcu Wallaceu Menezesu dos Santosu.

 

Ovaj krilni napadač posljednji angažman imao je u Hrvatskoj nogometnoj ligi, gdje je igrao za ekipu Gorice.

Karijeru je, prema dostupnim podacima, počeo u Sergipeu, zatim je prešao u Maruinense, poslije čega slijedi dolazak u austrijski Lustenau, iz kojeg je 2022. godine došao u Hrvatsku.

U ovoj sezoni upisao je samo pet nastupa za Goricu, a na terenu je za čitav jesenji dio proveo samo 85 minuta, odnosno svaki put je ulazio s klupe za rezervne igrače.

Nakon današnje utakmice protiv konjičkog Igmana, Rođeni će se uputiti u Antaliju (Turska), koja će od 29. januara do 10. februara predstavljati, sada već standardnu bazu Rođenih za finalno uigravanje linija tima i brušenje forme za nastavak proljetnog dio šampionata.

Pored napornih svakodnevnih treninga, boravak u Turskoj će biti iskorišten i za odigravanje prijateljskih utakmica sa renomiranim protivnicima, pa su tako već ugovoreni susreti protiv ukrajinskih prvoligaša FC Vorskla i FC Minaj, te litvanskog FK Žalgiris.