Velež u Grčkoj traži prolaz: Dudić poručio 'znamo šta nam je činiti'

velez

Večeras 29. jula na programu je revanš utakmica drugog pretkola Konferencijske lige između AEK-a i Veleža.

Velež u revanš ulazi sa prednošću od 2:1 iz prve utakmice. 

Strateg Rođenih Feđa Dudić kazao je da je AEK mislio da će imati lak zadatak protiv nas i sada će učiniti sve da preokrene rezultat.

"Znamo grčki mentalitet, moramo izdržati ako želimo postići svoj cilj. Ključ utakmice je prvih 20 minuta, ako u ovom periodu ne primimo gol i možda čak postignemo gol, mislim da imamo velike šanse. Pokušavamo učiti na greškama Sarajeva, koje je igralo u kvalifikacijama protiv Atalante i Besiktasa, da ne primimo poput njih golove u prvim minutama”, istakao je trener Mostaraca te dodao:

 

Pokušavamo smiriti ekipu, biti spremni za veliku utakmicu, jer svi znamo šta znači prolazak u narednu rundu za klub, za nas, za naše igrače i naše navijače. Sigurno smo odigrali jednu od naših najboljih utakmica u Sarajevu, ali možemo poboljšati i druge stvari u svojoj odbrani. Istina je da nam je AEK u nekim slučajevima prijetio, možemo bolje u odbrambenom dijelu i u kontranapadima. Napravili smo analizu protivnika i došli do zaključka da bismo trebali igrati vertikalnije, pokušati stvoriti prilike s nekoliko kontakata”.

Trener AEK-a Vladan Milojević vjeruje da će AEK pokazati drugačije lice, a istakao je i da nije bio zadovoljan suđenjem u prvoj utakmici.

“Nisam bio zadovoljan ničim iz prethodne utakmice. Nisam očekivao takvu sliku. Ne želim da da koristim izgovore i nije mi stalo do njih, ali ovoga puta ćemo pokušati ispraviti neke stvari i mislim da ćemo se predstaviti u drugačijem svjetlu”, poručio je Milojević.