Veličanstven prizor u Lusailu: Historijska pobjeda i suze u očima ponosnih navijača

.
Saudijska Arabija napravila je danas nevjerovatnu senzaciju jer je nakon preokreta pobijedila Argentinu sa 2:1 na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a navijači ove reprezentacije nisu mogli sakriti svoje emocije nakon veličanstvene pobjede.

 

Saudijska Arabija bila je opisana prije današnje utakmice u Lusailu i svi su već upisali tri boda za Argentince jer su smatrali da će lagano da dođu do pobjede, no na kraju se to nije desilo.

Iako su Argentinci u prvom poluvremenu dominirali na terenu i vodili već od desete minuta golom Lionela Messija na kraju ni slutili nisu šta ih čeka u nastavku utakmice.

Saudijska Arabija je šokirala Gaučose, ali i cijeli fudbalski svijet svojom igrom u drugom poluvremenu, te im je bilo potrebno samo osam minuta u nastavku da dođu do preokreta.

Na 1:1 Saudijci su poravnali u 48. minuti kada je Al Shehri pogodio mrežu Argentinaca i iskoristio je očajnu reakciju odbrane ove reprezentacije.

No, samo pet minuta nakon toga totalni šok za Argentinu. Saudijska Arabija je nastavila furiozno da napada i uspjela je da dođe do potpunog preokreta.

U centru pažnje našao se Al Dawsari koji je zabio nevjerovatan pogodak za 2:1 i veliko slavlje navijača Saudijske Arabije kojih je bilo danas sigurno preko 30.000 na stadionu u Lusailu.

Saudijci su se do kraja utakmice branili svim silama i uspjeli su da odole napadima Argentine, te na kraju upišu vjerovatno jednu od najvećih pobjeda u svojoj fudbalskoj historiji.

Koliko je to značilo navijačima na tribinama vidjelo se nakon što je Vinčić svirao kraj, a oni su ponosno slavili senzaciju svoje reprezentacije, a neki od njih nisu mogli sakriti suze u svojim očima.

To najbolje pokazuje koliko veliku pobjedu je danas ostvarila Saudijska Arabija protiv reprezentacije koja je za mnoge među glavnim favoritima za osvajanje zlata, ali takvu ulogu favorita uopšte nisu danas opravdali.

U narednom kolu Saudijce očekuje okršaj protiv Poljske, dok će Argentinci igrati s Meksikom i više neće imati pravo na kiks ako žele da prođu u narednu fazu takmičenja.