Velika Kladuša ima svoju reprezentaciju na Međunarodnom turniru prijateljstva u Budvi

asd
30 dječaka iz Velike Kladuše predstavljaju reprezentaciju općine Velike Kladuše na predstojećem Međunarodnom turniru prijateljstva „Budva 2021“.

Odlazak djece na četverodnevno sportsko nogometno takmičenje vršnjaka iz regije omogućila je Općina Velika Kladuša. Podršku predstavnicima nogometnih klubova iz Velike Kladuše na današnjem sastanku dali su u ime općinskog načelnika Fikreta Abdića njegovi ovlaštenici.

Poziv za učešće na turniru upućen je svim nogometnim klubovima i školama nogometa s područja Općine Velika Kladuša.

Sportisti su najbolji ambasadori, pa je tako Općina bez dvojbe podržala mlade nogometaše Velike Kladuše, koji će imati priliku da se druže sa svojim vršnjacima. Općina Velika Kladuša ulaže u sport i mlade, a u prilog tome ide i podatak da je ovogodišnjim budžetom za sportske kolektive izdvojeno 180.000 KM, istakao je ovlaštenik načelnika Ervin Abdić.

Međunarodni turnir prijateljstva „Budva 2021“ održava se od 17. do 20. juna. Velika Kladuša i Budva imaju uspostavljene prijateljske odnose, zahvaljujući prije svega projektu “Kesten, a predsjednik opštine Marko Carević najavio je svoje prisustvo ovom predstojećem sportskom događaju.

Image
t