Velika legenda se poklonila ispred Messija: Bio je spreman i pasti na koljena pred njim

.
Lionel Messi bez ikakve je dileme jedan od najboljih fudbalera koji su se ikada pojavili.

 

Čudesni Argentinac godinama je igrao nevjerovatan fudbal u Barceloni, ali je u ljeto prošle godine odlučio karijeru nastaviti u PSG-u.

Nakon poprilično slabe prve sezone u Parizu, ova sezona donijela je buđenje argentinske mašine.

Pokazao je to Messi i večeras u Lisabonu gdje je postigao prekrasan pogodak u duelu s ekipom Benfice (1:1).

Zanimljiva scena odigrala se pred početak ovog meča na stadionu Svjetlosti. Glavnu ulogu je imao čuveni portugalski fudbaler Paulo Futre.

Legenda portugalskog fudbala prišla je Messiju. Pred svima mu se poklonio, a zatim je zagrlio fenomenalnog Argentinca. Sve je naravno ispraćeno s osmijehom.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Paulo Futre je legenda Portugala. Tokom bogate karijere igrao je za sva tri velikana portugalskog fudbala. Počeo je u Sportingu, a zatim je nastupao za Porto i Benficu.

Najbolje dane karijere proveo je u madridskom Atleticu. Tamo je nastupao od 1987. do 1993. godine, te ponovo u sezoni 1997/1998.

 

 

Još je nastupao za Reggianu, Marseille, Milan, West Ham i Yokohamu, gdje je 1998. godine i okončao karijeru. Za reprezentaciju Portugala odigrao je 41 meč i postigao je šest golova.

Treba istaći da je Futre odigrao značajnu ulogu u jednom od najvećih transfera svih vremena. On je razlog zbog kojeg je Luis Figo napustio Barcelonu i prešao u Real Madrid 2000. godine.

Foto - Screenshot