Velika UFC zvijezda Hamzat Čimajev zbog teške bolesti prekinuo karijeru

hamza
Velika UFC zvijezda Hamzat Čimajev je šokirao svijet i objavio da je zbog teške bolesti odlučio prekinuti karijeru.


Čečenski borac koji je ispisao historiju UFC-a ostvarivši tri pobjede u rasponu od samo 66 dana je sa 26 godina bio već velika zvijezda i mnogi su mu predviđali da će uskoro postati prvak u srednjoj kategoriji i jedan od najboljih boraca u historiji.
No, na Instagramu je odlučio objaviti kako završava karijeru.

"Hvala svima što ste me podržavali. Mislim da je gotovo. Znam da nisam uzeo pojas, ali to nije najbitnija pobjeda u ovom životu. Možda ću vas zabrinuti, ali moje srce i tijelo su mi rekli sve. Hvala mom timu, Allstarsu i UFC-u", napisao je Čimajev.

Ubrzo nakon objave sa svojim pratiteljima na Instagramu je podijelio story na kojem se vidi krv koju je ispljunuo u umivaonik.
"Čuvajte sebe i svoje porodice. To je najvažnija stvar u životu. Ja ne znam kakva je ovo bolest, ali je teško pobijediti", napisao je Čimajev.

Čimajev je na skoru od 9-0 u karijeri, a u UFC-u je od 16. jula do 19. septembra prošle godine nanizao pobjede protiv Johna Phillipsa, Rhysa McKeeja i Geralda Meerschaerta i u sve tri borbe je dobio bonus za najbolju predstavu večeri.

Čečen se 20. januara trebao boriti s Britancem Leonom Edwardsom, a uoči borbe je u žižu svjetske javnosti dospio njegov sukob s Conorom McGregorom. No, na kraju je otkazao borbu zbog koronavirusa.

Borba je potom zakazana za 14. mart, no Čimajev se osjećao loše, nedavno je završio i u bolnici zbog problema s plućima te je danas donio ovu odluku.

Šef UFC-a Dana White je odmah izjavio da se Čimajev samo prepao i da je prerano donio odluku o penzionisanju te da je uvjeren da će se on ipak nastaviti boriti.