Veliki hendikep za Dinamo, Izet Hajrović propušta i uzvrat kod Benfice

Zbog ozljede je već ranije otpao kapetan Ademi, a radi kartona su mu se nakon prve utakmice s Benficom priključili Šunjić, koji ga je savršeno zamijenio, te lijevi bočni Leovac

Bh. interancionalac Izet Hajrović, najbolji strijelac i asistent Dinama u najboljoj evropskoj sezoni kluba u zadnjih pola stoljeća, zbog ozljede će propustiti i uzvrat osmine finala Evropa Lige u četvrtak kod portugalske Benfice, piše Fokus.

Dinamo će braniti prednost 1:0 iz prve utakmice, a Hajrović je već četvrti bitan igrač koji neće igrati jednu od najvažnijih utakmica Dinama ikad u Evropi.

Zbog ozljede je već ranije otpao kapetan Ademi, a radi kartona su mu se nakon prve utakmice s Benficom priključili Šunjić, koji ga je savršeno zamijenio, te lijevi bočni Leovac.

Ipak, Hajrovićev izostanak bit će posebno teško nadoknaditi. Jer on je sa šest golova najbolji strijelac Dinamove evropske sezone za istoriju, a zajedno s Petkovićem je i Dinamov prvi asistent u euro-kupovima. U pretkolima za LP, te grupi i nokaut fazi EL-a ukupno je namjestio četiri gola.

Dobra vijest za Dinamo, ako u ovakvoj situaciji s ozljedama ključnih igrača uopće ima “dobrih” vijesti, je što je Hajrovića u prvoj utakmici protiv portugalskog velikana sjajno zamijenio Kadzior. Tako trener Nenad Bjelica barem ne mora misliti ko će igrati umjesto omiljenog Izeta.