Veliki okršaj bez ponajboljeg igrača Premijer lige

.
Imao je odličan start U uvodnoj "četvrtini" Premijer lige istakla se nekolicina fudbalera koji su igrali na zavidnom nivou.

Igrač koji pokazao moža i najviše u uvodnom dijelu sezone je Augustin Doffo iz Tuzla Cityja koji je bio zaista odličan u svakoj utakmici koju je odigrao.

Argentinski veznjak je ljetos bio na korak od odlaska iz Tuzla Cityja i to nakon jedne sezone, međutim na kraju je uspio pronaći zajednički jezik i ostati u timu.

Doffov ostanak predstavljao je veliko pojačanje za Husrefa Musemića što se najbolje moglo primjetiti u igri Tuzla Cityja, trenutnog lidera prvenstva.

Tuzla City od 18:55 igra gradski derbi protiv Slobode, a veliki okršaj na Tušnju će proteći bez sjajnog Argentinca.

Naime, Doffo još uvijek ima zdravtstvenih problema te neće biti u konkurenciji za gradski derbi. Iz istog razloga je propustio i duel s Radnikom u prošlom kolu.

Ovaj 26-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone postigao gol i upisao asistenciju, međutim način na koji je dirigovao veznim redom i stvarao glavabolju protivničkim ekipama je zaista zavidan za bh. standarde.

Pozitivna stvar za Tuzla City je povratak u ekipu Huse Karijaševića i Sulejmana Krpića dok neće biti suspendovanog Elvisa Mehanovića. Za Slobodu zbog suspenzija pravo nastupa neće imati Fedor Predragović i Alen Kurtalić.