Veliki problemi: Odgođena i četvrta utakmica prvenstva BiH

Kosarka
U subotu i nedjelju trebalo je biti na programu 5. kolo Prvenstva BiH za košarkaše, ali već su odgođene četiri utakmice, a moguće je da se odgodi i cijelo kolo.

 

Košarkaši Čapljine, Zrinjskog i Mladosti su u samoizolaciji, jer Mladost i Zrinjski imaju nekoliko igrača i trenera zaraženih koronavirusom, dok je Čapljinci bila u kontaktu s igračima Zrinjskog. Također, Bosna Royal ima isti problem, jer je nekoliko košarkaša pozitivnih na koronavirus.

Zbog toga su definitivno odgođene četiri utakmice: Kakanj – Zrinjski, Čapljina – Čelik, Mladost – Leotar i Bratunac – Bosna Royal.

U preostala dva duela sastaju se: Široki – Sloboda i Promo – Borac, ali nije isključeno da Košarkaški savez BiH odgodi kompletno 5. kolo.

- Mi znamo šta znači biti pogođen ovim stvarima tako da smo naravno pristali na odgađanje utakmice jer ipak zdravlje igrača mora biti na prvom mjestu, saopćeno je iz KK Bratunac, te istaknuto; 

- Rezultat, plasman, trka za bodovima u ovim uslovima ne smije biti u vrhu liste. Našim sportskim prijateljima želimo što brži oporavak, samo zdravi da budemo, a biće dana za megdana kad svi budemo spremni 100 posto. Mi se zaista radujemo susretima sa evropskim prvakom samo kada je u punoj snazi. Čuvajte se.