Zmajevi prokockali vodstvo u Torinu: Verratti donio pobjedu Italijanima

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Torinu od selekcije Italije rezultatom 2:1 u susretu četvrtog kola grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Prvi na meču zaprijetili su Italijani kada je šut Kvaljarele otišao pored gola. U 5. minuti nakon ubačaja Pjanića iz kornera, Ćivić je poslao loptu pored gola. Minutu kasnije Italijani su odigrali lijepu akciju, ali je na kraju jednu opasnu povratnu loptu izbio Čivić. U nastavku se igralo na sredini terena i nije bilo većih prilika. U 13. minuti domaćini su odigrali lijepu akciju nakon kornera, ali je Šehić na kraju pokupio loptu. 

U 15. minuti Bešić je loše poslao loptu za Višću i propala je velika šansa za našu selekciju. Tri minute kasnije Džeko je uposlio Višću, koji se našao u stopostotnoj šansi, ali je Bonući izblokirao u korner i propala je velika prilika za našu selekciju. Odmah nakon toga, zaprijetio je i Džeko, ali kapiten naše reprezentacije nije bio precizan. 

U 22. minuti pokušao je Todorović, ali mu je golman Italije odbranio. Nakon toga,  pokušao je Bešić, ali je lopta otišla pored gola. 

U 33. minuti "Zmajevi" su došli do zasluženog vodstva. Bešić je odigrao maestralno za Višću, koji je uposlio Džeku, kojem nije bilo teško pospremiti loptu u mrežu Italijana za veliko slavlje naših navijača.

U 41. minuti Kvaljarela je šutirao, ali je Šehić fenomenalno odbranio i sačuvao svoju mrežu. Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao i "Zmajevi" su na odmor otišli s minimalnom prednošću.  

U 48. minuti naša reprezentacija je imala veliku priliku. Bešić je ubacio, a Gojak zakasnio bukvalno za centimetar. Kazna za propuštenu šansu, uslijedila je veoma brzo. 

Domaćini su izveli drugi korner na meču, lopta je došla do Isinjea, koji je fantastičnim udarcem matirao Šehića za 1:1.

U 50. minuti Džeko je bio u dobroj prilici, ali je Sirigu izlaskom iz kaznenog prostora spasio gol Italije. Tri minute kasnije Džeko je centrirao, Ćivić šutirao, ali je odbrana domaćina uspjela otkloniti opasnost. U 55. minuti novu priliku za našu selekciju imao je Sarić, koji je pokušao s distance, ali je lopta otišla pored gola.

U 57. minuti Višća je sjajno šutirao, ali mu je Sirigu fenomenalno odbranio. Dvije minute kasnije, Džeko je predriblao dva domaća igrača, ali je na kraju bio izblokiran. U 68. minuti Višća je nakon kombinacije s Džekom šutirao pored gola. Nedugo zatim, Italijani su izveli korner, nakon kojeg je Kjelini šutirao glavom, ali mu je Šehić fantastično odbranio. 

U 76. minuti Bičakčić je dobro reagirao i blokirao šut Italijana. U 84. minuti Italijani su ponovo pokušali, ali je sjajno reagirao Šehić. U posljednjim minutama meča, domaćini su potpuno dominirali, a do potpunog preokreta i pobjede došli su u 87. minuti kada je strijelac bio Verati. 

U našoj grupi, Armenija je priredila iznenađenje savladavši Grčku u gostima 3:2, dok je Finska upisala gostujući trijumf protiv Lihtenštajna 2:0.