Verratti opljačkan u kući slavnog Ronalda, ali svi se sada pitaju samo jedno

.
O čemu je razmišljao?

 

Nogometaš PSG-a Marco Verratti je poput mnogih poznatih nogometaša pauzu za odmor koristio na Ibizi.

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Miralem Pjanić, Luis Suarez i mnogi drugi uživali su ili i dalje uživaju na Ibizi, a tamo je i PSG-ov veznjak Verratti, no on se neće po lijepom sjećati ovog putovanja.

Italijanski reprezentativac iznajmio je kuću slavnog Brazilca Ronalda, današnjeg predsjednika Valladolida, a kada poznatog nogometaša i njegove porodice nije bilo kod kuće, dogodila se pljačka. Bilpo je to u ponedjeljak. Nestale su mnoge dragocjenosti, a na kraju se ispostavilo da je PSG-ovom nogometašu ukradeno ukupno tri miliona eura, što u novcu, što u raznim drugim stvarima. 

Sada se svi pitaju šta je Verratti na odmor stigao sa toliko dragocjenosti i da li je to uopšte imalo ikakvog smisla. I ako već jest, kako je moguće da je sve te stvari i novac samo tako ostavio u praznoj kući?

Marco Verratti je u PSG-u od 2012. godine, kada je prešao iz Pescare. S francuskim prvakom ima ugovor do 2024. godine, a godišnje zarađuje oko sedam miliona eura.

Verratti nije prvi italijanski nogometaš koji je opljačkan. Sličnu sudbinu doživjeli su ne tako davno i Antonio di Natale, te Claudio Marchisio.

Ovaj drugi opljačkan je 2019. godine u vlastitom domu pod prijetnjom pištoljima od četvorice maskiranih lopova, a sličnu sudbinu doživio je i Di Natale koji je opljačkan u kući dok su članovi porodice bili tu, no na sreću nije bilo povrijeđenih.