Vico Zeljković pomaže srpskim klubovima na Kosovu

Vico Zeljkovic
Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković oglasio se putem svojih zvaničnih profila na društvenim mrežama kako bi saopštio da je uručio donaciju za srpske klubove na Kosovu.

 

"Fudbalski savez RS-a opredijeljen je na unapređenju i razvoj nogometne igre. Shvatajući poteškoće kojima se suočava Fudbalski savez Kosova te značaj opstanka klubova iz ovog Saveza, FS RS je uputio donaciju u vidu garnitura dresova i nogometnih lopti", poručio je Zeljković koji je ujedno i predsjednik FS RS.

Dodao je kako će njegov savez i u budućnosti u okviru svojih mogućnosti uz pomoć odbora za pomoć Kosovu pomagati Savez i klubove iz ove države, ali i sve ostale klubove i organizacije kojima je pomoć neophodna.

Podsjetimo, Zeljković je prošle sedmice najavio unapređenje Trening centra Nogometnog saveza BiH u Zenici i to devet godina nakon njegovog otvaranja.

"Novi smještajni kapaciteti zadovoljit će sve kriterijume UEFA-e i FIFA-e, a osim postojećih, dobit ćemo još dva terena s prirodnom travom. Nastavljamo da ulažemo u nogometnu infrastrukturu širom zemlje, a sve sa ciljem da klupski i reprezentativni nogomet dobije optimalne uslove za razvoj. Kada druga faza radova bude okončana, naš trening centar će biti jedan od najmodernijih u ovom dijelu Evrope", poručio je tada Zeljković.