Vidno utučeni i razočarani McGregor: Nisam reagovao na pravi način

.
Irski MMA borac Conor McGregor priznao je nakon poraza od Dustina Poiriera da je razočaran onim što je prikazao u borbi te da mu nema druge nego se boriti kako bi se vratio u staru formu.

Conor je bio vidno razočaran i utučen nakon borbe, no iznenađujuće miran, a na kraju je rekao da je uložio puno truda u pripreme za ovu borbu i da nije reagovao na pravi način.

Na pitanje šta dalje, McGregor je rekao da se mora nastaviti boriti kako bi bio u pravoj formi.

 

"Razočaran sam sobom, znam koliko sam truda uložio u pripreme za ovu borbu, ali nisam reagovao na pravi način kada je trebalo. Šta dalje? Želim se boriti, ovo nije sport u kojem si možeš dozvoliti veliku pauzu jer se to odmah osjeti. Nema mi druge", rekao je, između ostalog, Conor McGregor koji je rekao da će naredni period provesti s porodicom.

 

Također je pohvalio svog protivnika rekavši da je riječ o odličnom borbu i izuzetno dobrom čovjeku.

Podsjećamo, sredinom druge runde borbe u Abu Dhabiu Poirier je uspio direktno pogoditi McGregora u glavu, uzdrmati ga i nakon toga udariti još nekoliko puta, nakon čega je McGregor pao na pod i Poirier je to iskroistio i nokautirao ga s još nekoliko udaraca

Bio je to najbolji način da mu se revanšira za poraz 2014. godine, a ujedno mu je i nanio prvi poraz nokautom u karijeri.