Dok Nam uživa u Sarajevu, Vijetnamci špekulišu o novim imenima na Koševu

Nguyễn Hoài Nam većinski je od prošle sedmice vlasnik FK Sarajevo. Vijetnamski investitor je prije nekoliko dana stigao u BiH.

U nedjelju je svojim prisustvom donio sreću prvotimcima Sarajeva koji su na Pecari upisali historijsku pobjedu nad Širokim Brijegom(0:3).

Jučer se sastao sa gradonačelnikom Sarajeva, Abdulahom Skakom te sluteći po njegovim objavama na društvenoj mreži Facebook, gdje je veoma aktivan, uživa u bh. prijestolnici.

Nam je sinoć večerao sa predsjednikom Upravnog odbora Senadom Jahićem i koordinatorom za sportski segment Emirom Hadžićem. Jedna od tema je zasigurno bila i ona koja se odnosi na buduće projekte kluba iz Titove 38b.

Portal Baomai piše kako je Namova ideja da na Koševo dovede najveće zvijezde vijetnamskog fudbala kao što su Quang Hai, Cong Phuong, Doan Van Hau.

Trenutno je sve na “dugom štapu” te eventualni transferi zavise od niza faktora, međutim zahvaljujući Namovom entuzijazmu Vijetnamci su optimistični.

Vijetnam ima želju da jednog dana zaigra na Svjetskom prvenstvu, a prema Namovom razmišljanju to se može postići ukoliko igrači treniraju i sazrijevaju u vrhunskom okruženju, a prava stanica za to je Evropa.

Portal Anninhthudo navodi da je Nam napravio pravu stvar ulaganjem novca u FK Sarajevo jer sada vijetnamski fudbal ima bolju perspektivu.

Dolaskom novog vlasnika Sarajeva, budućnost vijetnamskih fudbalera je svijetla”, navodi pomenuti portal te da tamošnji fudbaleri sada mogu sanjati o igranju u najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi, Ligi šampiona, prenose Sportske.ba.